Posts

Showing posts from March, 2017

Ada apa dengan Mr.Bean?

Perasan tak, movie 'Mr. Bean Holiday' tu sebenarnya penuh maksud tersirat??

HazimHaziq minat nau-nau movie tu. Sehari dlm 2-3 kali duk ulang (masa tu pakai astro byond-boleh rekod). Maka jana pun terpaksa la jugak layan sekali. Berulang-ulang kali sebab tak boleh tengok channel lain.. 

Sekali dua tengok, macam takde apa pun. Lawak je. Lama kelamaan, dah tengok dengan mata hati baru nampak maksud yg dibawa tu.

Antara maksud tersirat tu:

📍 Sentiasa ada target terhadal apa yang diingini dan yakin boleh. Mr. Bean ni memang target nak 1st prize je masa charity tu, dia datang pun tepat masa nak announce hadiah utama dah iaitu percutian ke Cannes di Perancis, duit poket dan kamera video..YAKIN.

📍 Buat vision. Sebelum start trip ke Italy dia dah siap lukis peta & pantai Cannes dalam buku nota kecilnya yang sentiasa dibawa ke mana-mana. Lengkap dgn train tracks dan tempoh masa perjalanan lagi.. WELL PREPARED

📍 Tidak berputus asa. Walau terpaksa jalan kaki, naik basikal, melencong ke t…

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi