Cuti-cuti: Mandi kolam di Putra Valley Resort Tanah Merah

Sabtu baru ni jana tunaikan hajat hero kuasa dua jana iaitu si kembar HazimHaziq untuk bawa diorang mandi kolam di Putra Valley Resort dekat Taman Kota Harmoni Tanah Merah Kelantan. Bagi yang tak tau, Putra Valley Resort tu sebelah jambatan Tanah Merah-Machang yang landmark dia bangunan macam istana tu. Tapi istana tu tak siap lagi tau..


kolam putra valley tanah merah
Sila ikut undang-undang hokeh ! Especially bab merokok tu

Untuk pengetahuan semua, nak mandi kolam kat situ ada bayaran tau:
  • RM12 untuk orang dewasa
  • RM10 untuk kanak-kanak umur 7 tahun ke atas
  • RM6 untuk kanak-kanak umur 6 tahun ke bawah
(Info: kalu baby, bayaran akan dikenakan keatas orang dewasa. Ye lah, mesti ibu/ayah yang pegang baby tu akan masuk sekali dalam air kan.)



mandi kolam putra valley
Dah bayar dapat tag. Pakai je lah....

Kolam renang tu dibahagi kepada 2 bahagian..untuk kanak-kanak dan dewasa. So mak ayah tak perlu risau sangat anak-anak nak main kat situ. Lagipun bahagian untuk kanak-kanak tu dasarnya landai. Sesuai sangat untuk yang acah-acah berani macam HazimHaziq ni.

putra valley resort
Sebelah kanan untuk dewasa, sebelah kiri untuk kanak-kanak

kolam putra valley taman kota harmoni
Mak ayah yang tak mandi boleh duduk pantau anak kat tengah2 tu

putra valley tanah merah
Seronok tak? Ni masa enjin tak panas lagi


mandi kolam putra valley
Bola-bola itu pihak pengurusan yang sediakan. Pelampung kena bawak sendiri tau

putra valley resort
Tempat berteduh

Best tau. Kawasan kolam tu luas dan disediakan gazebo, payung, kerusi. So boleh pilih nak duduk kat mana sambil tenangkan fikiran. Nak bentang tikar duduk bersila pun boleh. Soopa-doopa pun ada ye. Takde extra caj. Lepas main kolam boleh pegi main lompat-lompat pulak.


putra valley resort
Habiskan sisa sisa tenaga

putra valley tanah merah
Nasi tak dijual 


Bagi yang tak bawa bekal, ada gerai jual makanan ringan seperti jagung cawan, waffle, megi cawan dan cekedis. Boleh buat isi perut. Biasala, lama-lama main kolam buat kita rasa lapar.

Bagi yang nak buat event kenduri kahwin ke, hari keluarga ke, company team building ke, lawatan sekolah ke atau bercuti dan bermalam rehatkan minda memang sesuai sangat datang ke Putra Valley Resort ni. Aktiviti outdoor pun macam-macam hado.


putra valley resort tanah merah
Hijau yang menyegarkan.. ni chalet mengadap kolam. RM245/RM256 semalaman.

putra valley resort
Rusa oii ! Rusa ! 


HazimHaziq memang enjoy sakan. Next time nak datang lagi katanya. Jana bagi syarat, kalu rajin pergi sekolah dan qiraati nanti ummi bawak lagi. Nanti ada rezeki kami nak try menginap di chalet pula.

Hilangkan batuk dan selsema berpanjangan pada anak-anak

Kawan-kawan, jom lah datang ke Putra Valley Resort & Training ni. Berbaloi. 

Salam sayang, Jana

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Di sdiakn ke tmpt utk bbq?ke ade extra caj?

    ReplyDelete
  3. Wahhh macam best je mandi kat sini.. Comeiii anak kembar jana :)

    ReplyDelete

Disclaimer

Segala testimoni yang dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan untuk merawat, menyembuh atau menganalisa apa jua penyakit/masalah kesihatan. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yang berkaitan.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...