Ada apa dengan Mr.Bean?

Perasan tak, movie 'Mr. Bean Holiday' tu sebenarnya penuh maksud tersirat??

HazimHaziq minat nau-nau movie tu. Sehari dlm 2-3 kali duk ulang (masa tu pakai astro byond-boleh rekod). Maka jana pun terpaksa la jugak layan sekali. Berulang-ulang kali sebab tak boleh tengok channel lain.. 

Sekali dua tengok, macam takde apa pun. Lawak je. Lama kelamaan, dah tengok dengan mata hati baru nampak maksud yg dibawa tu.

Antara maksud tersirat tu:

📍 Sentiasa ada target terhadal apa yang diingini dan yakin boleh. Mr. Bean ni memang target nak 1st prize je masa charity tu, dia datang pun tepat masa nak announce hadiah utama dah iaitu percutian ke Cannes di Perancis, duit poket dan kamera video..YAKIN.

📍 Buat vision. Sebelum start trip ke Italy dia dah siap lukis peta & pantai Cannes dalam buku nota kecilnya yang sentiasa dibawa ke mana-mana. Lengkap dgn train tracks dan tempoh masa perjalanan lagi.. WELL PREPARED

📍 Tidak berputus asa. Walau terpaksa jalan kaki, naik basikal, melencong ke tempat lain, Mr. Bean tak habis2 dengan kompas hala ke Cannes..orang tanya la apa pun, jawapan dia; Cannes.. takdenye nak berhenti atau patah balik. KEINGINAN TIDAK BERUBAH-UBAH, KUAT SEMANGAT.

📍 Luaskan network. Dari pergi sorang-sorang, akhirnya sampai Cannes bersama ramai kawan2 baru. ENJOY EVERY MOMENTS UP & LOW.

Movie Mr. BEAN'S HOLIDAY ni beri inspirasi pada jana supaya sentiasa berfikiran positif, jangan pernah berputus asa walau halangan bertimpa-timpa, luaskan network, mesti rajin buat vision board, jangan takut/malu nak cuba benda baru & banyak lagi...

Lawak memang lawak. Tapi lawak ada isi, ada nilai2 moral. Gitchu...

#tsunamishaklee
#adrenalinG3
#liveamazing
#kerjadarirumah
#bisnesonline

Comments

Popular posts from this blog

Khas untuk peminat petai: cara buat jeruk petai yang mudah

Khasiat Bawang Putih untuk Kesihatan Seksual Lelaki

Hilangkan bengkak susu. 7 petua orang-orang lama dan moden

11 Tanda-tanda anak ada masalah cacing

7 punca luka pembedahan czer berair, bernanah dan lambat sembuh

Coq-Trol Shaklee terbaik untuk tenaga dan tingkat kecergasan

HILANGKAN PANAU & CEGAH DARI BERULANG

6 CARA BERKESAN UNTUK KURANGKAN LOYA DAN MUNTAH KETIKA MENGANDUNG

Mengidam cendol dan pasembor bawa kami cuti-cuti ke Alor Star dan Pulau Pinang

VITAMIN SHAKLEE UNTUK HILANGKAN KURAP DENGAN MUDAH

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi