Posts

Showing posts from March, 2016

Promosi Vivix 2016: Si kembar yang menjadi rebutan ramai

Image
Sebenarnya dah agak lama promosi Vivix ni berlangsung. Selalunya jana upload poster kat facebook dan instagram tapi memandangkan ramai lagi rakyat Malaysia dan penduduk benua asia tenggara yang belum tau maka kali ni jana up kat entry pulak. Rugi tau kalu terlepas promosi Vivix ni...



Promosi Vivix dilangsungkan sempena Program Usahawan Muda (Youth Enterpreneur Shaklee program) yang bertujuan untuk membantu usahawan-usahawan shaklee supaya lebih berdaya maju.. Maklum la, demi menyambut seruan 2 kerja jadi bisnes Shaklee pun boleh dijadikan salah satu punca pendapatan sampingan atau utama terutamanya untuk orang-orang muda dan surirumah.

Tapi, yang lebih utama promosi Vivix diadakan khas untuk pengguna-pengguna tegar Vivix Shaklee dan mereka yang baru nak cuba Vivix.


Vivix dibangunkan oleh saintis-saintis Shaklee melalui kajian saintifik selama beberapa tahun. Vivix mengandungi 4 bahan utama iaitu; anggur muscadine, lobak ungu, elderberi dan knotweed jepun. Vivix terbukit secara klinika…

Testimoni vivix untuk penyakit kencing manis

Image
Assalamualaikum. Syukur kerana masih diberi peluang untuk menikmati keindahan alam ciptaan Nya bersama insan tersayang. Bila Allah turunkan ujian, tu tanda Dia rindukan kita, rindukan suara kita untuk menyebut nama Nya.

Entri kali ni jana nak kongsi beberapa testimoni vivix untuk penyakit kencing manis. Perkongsian ni mungkin boleh dijadikan panduan bagi tuan-tuan yang sedang berikhtiar mencari jalan untuk mengatasi penyakit kencing manis dengan berkesan.

Apa itu Vivix ?

Vivix adalah suplemen resveratrol dibangunkan oleh saintis-saintis Shaklee melalui penyelidikan saintifik selama beberapa tahun. 4 bahan utama Vivix ialah anggur muscadine, carrot ungu, elderberry dan Knotweed Jepun. Vivix telah terbukti secara klinikal memberi kesan terhadap 4 mekanisme penuaan selular dengan;
Melindungi & memperbaiki kerosakan DNA akibat serangan jutaan radikal-radikal bebas yang berada di persekitaran kita. Contohnya ialah tabiat merokok, pencemaran udara, faktor pemakanan dan stress.Mengaktifkan…

Testimoni set vitamin Shaklee untuk tulang patah supaya cepat sembuh

Image
Tak sangka, perasaan lega bila customer bagitau tahap kesihatan mereka lebih baik dari sebelum ni adalah lebih mengujakan. 2-3 bulan lepas ramai yang order set vitamin untuk tulang patah agar cepat sembuh ngan jana. Bulan ni jana mula dapat feedback yang sangat baik dari diorang. 

Ada yang dah boleh berjalan, ada yang tulang nampak makin jelas ketika x-ray walhal sebelum ni kabur. Ada yang sebelum ni doktor bagitau, masalah tulang rapuh tapi sekarang keadaan tulang makin baik. Alhamdulillah...
Ni satu lagi kisah penuh dari seorang anak muda yang sudi berkongsi  pengalaman sendiri menggunakan set vitamin Shaklee untuk tulang patah yang jana petik dari Page Supermom Shaklee Story.
Testimoni set vitamin Shaklee untuk tulang patah :





ENCIK MUHAMMAD FAIZ BIN AHMAD

Assalammualaikum..Saya Muhammad Faiz Bin Ahmad berusia 23 tahun. Saya ingin kongsikan #ShakleeEffect saya kepada semua. Sebenarnya saya sebelum ni anti-supllemen tau! Tu lah orang cakap, bila tak sakit memang kita tak cari supplemen-…

Sehari di Shaklee Wellness & Health Fair cawangan Kota Bharu

Image
Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu dan cuti sekolah. Korang pergi ke mana dah bawa anak-anak? Maklum lah cuti sekolah ni... Jana sekeluarg belum ke mana-mana lagi, baru siap basuh baju & kasut sekolah anak-anak. Jemputan kenduri pun banyak ni..

Semalam sempat pergi ke Shaklee Wellness & Health Fair yang berlangsung kat cawangan Shaklee Kota Bharu. Seronok dapat jumpa ramai kawan-kawan baru, dapat jumpa master.. paling best dapat cek kesihatan diri sendiri. Dapat cek tekanan darah, bmi & yang paling utama dapat tahu berapa body age kita.
Korang tau apa tu 'Body Age' ?

Body age adalah kiraan umur secara biologi tubuh kita mengikut tahap kesihatan dan kecergasan kita. Body age seseorang boleh jadi jauh lebih berusia atau muda berbanding umur sebenar dalam kad pengenalan. Contoh, kata kan umur kita ikut ic baru 30, tapi jika kesihatan tak dijaga dengan baik, kecergasan & metabolisme rendah maka kemungkinan besar body age kita dah cecah 58 tahun !

Ini lah yang…

10 Tabiat yang boleh merendahkan IQ anak-anak

Image
Kita sebagai ibubapa, kadang-kadang tak sedar yang ada sesetengah perkara boleh memberi kesan terhadap perkembangan IQ dan EQ anak-anak. Bagi kita, nampak macam takde apa tapi si kecil yang sedang membesar setiap gangguan kecil boleh memberi impak yang besar.
Jom kenalpasti 10 tabiat yang boleh merendahkan IQ anak-anak
Tabiat #1


Tabiat #2


Tabiat #3


Tabiat #4


Tabiat #5


Tabiat #6


Tabiat #7


Tabiat #8


Tabiat #9


Tabiat #10

Mana-mana ibubapa mesti nak anak-anak membesar seperti juara kan? Bijak, cergas dan sihat. Sebab tu ibu bapa perlu berwaspada dengan setiap tindakan yang dilakukan.
Boleh dikatakan setiap anak-anak dilahirkan dengan tahap iq yang sama. Yang membezakannya ialah ketika dalam proses membesar iaitu asuhan oleh ibubapa. Yang bagus untuk kita tak semestinya baik untuk anak-anak, dan begitulah sebaliknya. Kita sebagai ibubapa, jika inginkan yang terbaik untuk anak-anak sila beri perhatian terhadap tabiat yang boleh merendahkan iq anak kita tu.....



Baca: Tip menangani ekzema pada anak-ana…

Testimoni Vivix untuk berhenti merokok

Image
Assalamualaikum.  Jika tuan sedang baca entri ni maknanya tuan sedang dalam usaha untuk berhenti merokok.  Tahniah ! Tahniah ! Tahniah ! Tuan sedang berada dilandasan yang betul.
Dengar2 cerita hebat sangat Vivix ni sampaikan boleh bantu orang yang nak berhenti merokok hingga berjaya lupakan terus tabiat merokok. 100% bebas rokok untuk seumur hidup pulak tu. Betul ke?
Ye, betul. Berikut adalah antara koleksi testimoni pengguna vivix untuk berhenti merokok yang telah berjaya.







Bagaimana Vivix berperanan dalam membantu hentikan tabiat merokok.

Resveratrol memang sangat terkenal dengan kepelbagaian fungsinya seperti detoks, bantu tangani masalah darah tinggi & strok, tangani penyakit jantung, memelihara awet muda dan banyak lagi. 
Bagi perokok, fungsi resveratrol ialah mengurangkan rasa ketagihan dengan menyingkirkan nikotin dari sel-sel organ tubuh. Bila tahap nikotin dalam tubuh menurun, tahap ketagihan juga menurun. 
Apabila seorang perokok hendak berhenti merokok, biasanya mereka ak…

Facebook Inspirasi Sihat Semulajadi